Warning: The magic method Math_Captcha::__wakeup() must have public visibility in /home/trampex/public_html/wp-content/plugins/wp-math-captcha/wp-math-captcha.php on line 87
BAROLO DOCG CANNUBI | Trampex
product-image
logo-manari

BAROLO DOCG CANNUBI

1,5l

VRSTE GROŽĐA:
100% Nebbiolo

PROIZVODNI SEKTOR:
Cannubi je dugo, blago koso brdo, usred područja Barolo. Ovde se Helvetian i Tortonska tla mešaju formirajući plavo-sive lapora bogate magnezijumom i mangan karbonatom koji postaju svetlo siva na površini kada dođu u dodir sa elementima vazduha i vremena. Rezultat je kombinacija različitih glina i sitnog peska, zasićenih krečnjakom (lapor fosila Sant´Agata). Okružen višim brdima brdo Cannubi zaštićeno je od oluja i jakih vetrova i koristi jedinstvenu mikroklimu. Karakteristike tla i izvanredna mikroklima daju Cannubiju izuzetnu kompletnost i ravnotežu, sklad između strukture i mirisa i izuzetno elegantne tanine, što ovaj Barolo predstavlja ne samo zadovoljstvo pića već i vino sa dugim životnim vekom.

ORGANOLEPTIČKE KARAKTERISTIKE:
Ovo je vino granatno-crvene boje sa rubinima. Njen intenzivan nos sadrži izražene tragove ruža, vanilije, slatkog luka, začina, dimljenog hrasta i blag miris trbuha. Ukus je pun i elegantan, dobre strukture i punosti, sa izrazito elegantnim taninima. Začinjena ličnost i drveni nagoveštaji savršeno se spajaju.

UPARIVANJE HRANE:
Barolo Cannubi odlično se slaže sa tradicionalnim Langeovim pastama od jaja, tajarinom i raviolijem, sa pečenjima, prilogima, jelima od mesa i divljači. Takođe je idealano uz ovčije i kozje blage sireve.

TEMPERATURA SERVIRANJA:
18 ° C

SADRŽINA ALKOHOLA:
14% Vol

AMBALAŽA:
Magnum 1500 ml