Warning: The magic method Math_Captcha::__wakeup() must have public visibility in /home/trampex/public_html/wp-content/plugins/wp-math-captcha/wp-math-captcha.php on line 87
MARCHESI DI BAROLO CRVENO VINO | Trampex
product-image
logo-manari

MARCHESI DI BAROLO CRVENO VINO

0,75l

VRSTE GROŽĐA:
100% Nebbiolo

PROIZVODNI SEKTOR:
Grožđe koje doprinosi proizvodnji ove Barolo cuvee-a potiče isključivo iz vinograda “Historical Crus” imanja. Nalaze se u opštini Barolo na kosim padinama sastavljenim od vapnenaste gline isprepletenim kompaktnim slojevima sivog peščanog kamena i prekriveni kvarcnim peskom i sitnim muljem. Nebbiolo je vrhunsko eklektično grožđe koje iz kompaktne gline i krečnjačkog tla izvlači mnoge mineralne hranjive materije i obogaćuje njegovu strukturu. Istovremeno poprima mirisne i začinjene arome iz rastresitog peska i mulja. Cilj je dobiti najbolji mogući cuvee skladnim sintetiziranjem mnogih karakteristika berbe, uzimajući u obzir klimatske trendove i Nebbioloovu nadmoćnu ličnost, koji se zasnivaju na mikroklimi i kvalitetu tla svakog pojedinog vinograda.

ORGANOLEPTIČKE KARAKTERISTIKE:
Boja je granat crvena sa rubin refleksijama. Aroma je intenzivna i postojana sa izrazitim tragovima začina, cimeta, absenta, duvana i divlje ruže. Ukus je pun i elegantan, sa mekim taninima. Začinjena nota i drveni nagoveštaji savršeno se spajaju.

UPARIVANJE HRANE:
Ovo se vino odlično uklapa u tradicionalne testenine od jaja Langhe, tajarin, raviole, jela od crvenog mesa, račiće, jela od mesa i divljač. Takođe je idealan spoj ovčijeg i kozjeg mleka i sireva blagog uzrasta.

TEMPERATURA SERVIRANJA:
18° C (64° F)

SADRŽINA ALKOHOLA:
14% Vol