Warning: The magic method Math_Captcha::__wakeup() must have public visibility in /home/trampex/public_html/wp-content/plugins/wp-math-captcha/wp-math-captcha.php on line 87
Pinot Grigio | Trampex
product-image
logo-manari

Pinot Grigio

Doc delle Venezie

Pinot Grigio proizveden je na tlu bogato glinom i mineralima Dolomita koji pomažu u prijatnoj strukturi i izrazu venecijanske teritorije.

Buket, bogat egzotičnim mirisima, kreće se od manga do ananasa koji se vraća do plodova papaje. Beli cvetovi su takođe podsetnik za narandžaste i citrusno voće. Na kraju se pojavljuje mineralna nota koja podseća na sećanje na vapnenački kamen.

Opuštajući i nežnan s lepom svežinom i ukusom i intrigantnom mekoćom bogatom voćnim aromama.

Vrsta grožđa:

belo

Sorta groždja:

Pinot Grigio 100%

Regija:

Roncade – Cimadolmo – Italija

Postotak alkohola:

13,10% u vol.

Temperatura serviranja:

10/12 ° C

Boja:

bogata žuta boja slame

Miris:

Miris elegantan i intenzivan, podseća na zrele breskve i kajsije i egzotično voće ananasa i manga. U finišu se pojavljuju cvetni mirisi belog cveta praćeni laganom mineralnom notom.

Ukus:

Elegantna, topla, meka, bogata i bistra, sa odličnom strukturom i uravnoteženom kiselom prisutnošću, reprodukuje u ustima čula koja opaža nos, zatvara se suvim i postojanim završetkom.

Uparivanje hrane:

Elegantan i dobro strukturiran, sa uravnoteženim nijansama voća, ovaj Pinot Grigio sigurno će impresionirati i najzahtevnije nepce. Posebno je pogodan za rižoto, riblje čorbe, plodove mora i sipe na žaru. Odlično se slaže i sa pršutom i mekim sirevima.