Warning: The magic method Math_Captcha::__wakeup() must have public visibility in /home/trampex/public_html/wp-content/plugins/wp-math-captcha/wp-math-captcha.php on line 87
PRŠUT PARMA | Trampex
product-image
logo-manari

PRŠUT PARMA

Prosciutto Crudo di Parma D.O.P

Prosciutto di Parma je D.O.P. proizvod. Dobija se od nogu svinja koje se rađaju, uzgajaju i masiraju u Italiji. Proizvodi se samo na teritoriji provincije Parma. Uzgoj i tov životinja, kao i obrada i usled toga starenje šunke reguliše i garantuje Konzorcijum koji po završetku obrade i nakon pažljivog ispitivanja stavlja svoj karakteristični i nepogrešivi brend (dukalski kornet). Koristimo samo velike noge (oko 12 – 14 kg, sveže) izabrane iz ovlašćenih klaonica. Nazvan je i “pršut dolce” (slatka šunka) za umerenu upotrebu soli u preradi, tokom koje su nepokriveni delovi šunke premazani finim mastima (sugna) koji garantuju sporo starenje (od najmanje 12 meseci do 24 meseca ) daju proizvodu jedinstvenu slatkoću i ukus.

100% mesa sa odabranih farmi.
Bez glutena
Nema nusproizvoda od mleka

Pakovanje: sa kosti 9/10 kg, bez kosti 7/8 kg

Prosečne hranjive vrednosti na 100 g proizvoda:
1113 KJ / 267 kcal
18g masti
6,1g zasićene masne kiseline
0,3g ugljenihidrati
0g šećer
26g proteini
4,4g soli

Uparivanje hrane:
Savršeno se kombinuje uz smokve i sir Parmigiano Reggiano DOP sa čašom Brunello di Montalcino. Koje možete naći u našoj ponudi.