

PRŠUT PARMA
Prosciutto Crudo di Parma D.O.P
Prosciutto di Parma je D.O.P. proizvod. Dobija se od nogu svinja koje se rađaju, uzgajaju i masiraju u Italiji. Proizvodi se samo na teritoriji provincije Parma. Uzgoj i tov životinja, kao i obrada i usled toga starenje šunke reguliše i garantuje Konzorcijum koji po završetku obrade i nakon pažljivog ispitivanja stavlja svoj karakteristični i nepogrešivi brend (dukalski kornet). Koristimo samo velike noge (oko 12 – 14 kg, sveže) izabrane iz ovlašćenih klaonica. Nazvan je i “pršut dolce” (slatka šunka) za umerenu upotrebu soli u preradi, tokom koje su nepokriveni delovi šunke premazani finim mastima (sugna) koji garantuju sporo starenje (od najmanje 12 meseci do 24 meseca ) daju proizvodu jedinstvenu slatkoću i ukus.
100% mesa sa odabranih farmi.
Bez glutena
Nema nusproizvoda od mleka
Pakovanje: sa kosti 9/10 kg, bez kosti 7/8 kg
Prosečne hranjive vrednosti na 100 g proizvoda:
1113 KJ / 267 kcal
18g masti
6,1g zasićene masne kiseline
0,3g ugljenihidrati
0g šećer
26g proteini
4,4g soli
Uparivanje hrane:
Savršeno se kombinuje uz smokve i sir Parmigiano Reggiano DOP sa čašom Brunello di Montalcino. Koje možete naći u našoj ponudi.